J'ai récemment participé à un swap gourmand.
Le but du jeu : on envoie un colis gourmand, en suivant un thème défini au préalable à une personne. En échange nous recevons aussi un colis gourmand d'une autre personne.
Il se trouve que celle qui devait m'envoyer le mien n'a pas joué le jeu... et c'est donc l'amoureuse des desserts Hélène qui l'a fait à sa place.
Je suis ravie de mes petites surprises aux couleurs acidulées.
Merci Hélène.
Voici les photos de mes trésors.
13 commentaires:
Super contente de voir un nouveau message!!! et des jolies surprises...j'ai hâte de voir les sucreries que tu vas faire avec!!!
Ton blog est très sympathique et tu proposes de bonnes recettes illustrées de photos appétissantes !
J'espère que tu feras de bonnes choses avec les surprises que tu as reçues ^^.
En passant ce n'est pas l'Amoureuse des desserts (car c'est moi et je suis l'organisatrice du SWAP gourmand loll) mais bien Hélène qui t'a envoyé le colis et l'autre participante a envoyé son colis à une autre (petite rectification aux niveaux des envois)
Merci!
Tu as été gâtée de bien belles choses...
Contente que mon colis te plaise et qu il soit arrivé a bon port :)
Je trouve ça très sympa comme échange !
je swap avec toi quand tu veux !
Ces échanges c'est toujours très sympa !!! J'adore les emporte-pièces en forme de tête d'ours !
c'est génial!! mais que faut-il faire pour pouvoir faire un échange gourmand?ça l'interèsse
extra ce colis de quoi bien t'amuser ...avec ta fille .bises
que de belles et bonnes choses chez toi!bises
Thankfully, we share this food-phobic landscape with folks who adore good meals and all the ways in which they feed us body and soul. Folks like Lidia Bastianich.
Bastianich is a celebrated Italian-American chef and cookbook author who owns restaurants in New York, Kansas City, Mo., and Pittsburgh. She's also [url=http://www.agoshow.net/2009-All-Star-Philadephia-Phillis-26-Chase-Utley-Red-Jerseys-18/]2009 All Star Philadephia Phillis 26 Chase Utley Red Jerseys[/url] the grandmother of five.
It's a recipe of roles that makes for a delightful little story [url=http://www.agoshow.net/Yankees-52-CC-Sabathia-Red-2010-All-Star-Jerseys-52/]Yankees 52 CC Sabathia Red 2010 All Star Jerseys[/url] in the newly released "Nonna's Birthday Surprise" (Running Press Kids, $16.95), a picture book about Bastianich's grandchildren planning a surprise birthday dinner for their great-grandmother, Nonna Mima (Bastianich's [url=http://www.agoshow.net/Mets-5-David-Wright-Road-Cool-Base-Grey-2010-All-Star-Jerseys-76/]Mets 5 David Wright Road Cool Base Grey 2010 All Star Jerseys[/url] mother).
The book, beautifully illustrated by Renee Graef, follows along as the children learn what kind of meal would most delight their Nonna specifically, one that would remind her of growing, gathering and preparing her own meals from her farm in Italy.
"It was happy, alive and ever-changing," Bastianich tells the grandchildren of her parents' farm. "Each season brought its own special magic of colors, smells and flavors."
The story describes the local markets that populated Bastianich's childhood and the seasonal bounties that made up all of her family's meals. The grandchildren in the story gather vegetables, sniff fresh herbs, sample cheeses. "Ingredients are like members of a family," she tells [url=http://www.agoshow.net/Giants-55-Tim-Lincecum-bule-2010-All-Star-Jersey-50/]Giants 55 Tim Lincecum bule [url=http://www.agoshow.net/Rays-13-Carl-Crawford-Red-2010-All-Star-Jerseys-47/]Rays 13 Carl Crawford Red 2010 All Star Jerseys[/url] 2010 All Star Jersey[/url] them. "Each one is unique, and together they can make something quite special."
The back of "Nonna's Birthday Surprise" contains kid-friendly, seasonal recipes: panna cotta with berries, sausage and bread frittata, potato gnocchi with butter sage sauce, roasted sweet potatoes with thyme, and chocolate bread parfait among them.
"Time has instilled in me a profound appreciation for anyone who works to feed a family well and that's how we ate: well," Bastianich writes in the book's introduction. "Our meals were never fancy or expensive, but they were thoughtfully crafted from fresh ingredients, with love."
Nothing menacing about that.
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